|
Saint-Rémy |
De ideale stoofpeer. Na het stoven behoudt de peer haar stevigheid. Deze peer wordt niet rauw gegeten door haar hardheid. |
Verkrijgbaar vanaf midden september tot eind januari. |
|
|
Concorde |
Van vorm lijkt deze peer het best op Conference. Van smaak gaat ze iets meer naar de Doyenné du Comice toe. Het is dan ook een kruising tussen Conference en Doyenné du Comice. |
Verkrijgbaar van begin september tot eind november. |
|
|
Doyenné du Comice |
Zeer zacht en smeltend vruchtvlees. Dit is een heel zoete en supersappige peer. De Doyenné is dé ideale dessertpeer. |
Verkrijgbaar van midden september tot eind januari. |
|
|
Clapp's Favourite |
Een zoete, sappige peer. Deze peer heeft een beperktere houdbaarheid. Lekker om in te leggen. |
Enkel verkrijgbaar begin augustus. |
|
|
Triomphe de Vienne |
Een zoete, krokante peer. Dit is de voorloper van de Conference. |
Verkrijgbaar van half augustus tot september. |
|
|
Durondeau |
Een sterk aromatische peer. Het vruchtvlees is eerder korrelig van structuur. Durondeaus met een rode blos smaken eerder zoet, zonder blos smaken ze wat zuurder. |
Verkrijgbaar van eind augustus tot januari. |
|
|
Conference |
Een harde zoete peer. Gekend van hier tot in China! |
Verkrijgbaar van eind augustus tot juni. |
|